Kutupesä, inventointia

Trout are reproducing
lokakuu 21, 2011
Producing the inventory of trout nests
marraskuu 4, 2011

Kutupesä, inventointia

Vesi 4,0oC
Virtaama  14,5m3/s
Todella harmaa ja sumuinen päivä. Ei haittaa, sillä edessä on mielenkiintoinen päivä. Vesi-Visionin  tutkijoiden kanssa inventoidaan tänään Läsäkosken taimenien kutupesät. Itse olin ennakolta löytänyt viitisentoista pesää, mutta nyt on apuna vesikiikarit joilla näkee hyvin pinnan alle.
Pesien tiirailua Kuninkaanväylän niskalla

Inventoinnin edetessä käy ilmi, että pesiä löytyy siinä määrin että määrättyjen koealojen lisäksi on syytä etsiä pesiä laajemmalta alueelta.
Pesiä alkaa löytyä enemmänkin ja se kohottaa mielialaa sillä lailla että aloimme haravoida suurinta osaa  potentiaalisen näköisistä paikoista. Pesiä löytyi kaikkiaan 41 kpl.  Erittäin positiivista. Nyt täytyy toivoa että mahdollisimman monesta munasta kuoriutuu poikanen.