Taimenen kutupesä

Producing the inventory of trout nests
marraskuu 4, 2011
The Nest of Trout
marraskuu 6, 2011

Taimenen kutupesä

Vesi 3,8oC
Virtaama 14,5m3/s
Pesien lukumäärä oli iloinen yllätys, mutta ei siinä vielä kaikki. Niiden koko kertoo samalla niihin kuteneiden kalojen koosta. Pesistä 18 oli pituudeltaan kahden ja kolmen metrin väliin.  Näihin kutee yleensä taimenet jotka ovat kooltaan noin 60cm. Tosi isoja pesiä löytyi 4 kpl joista 2 kpl liki nelimetrisiä. Näihin kutevat taimenet ovat noin 70 cm pituisia. Lisäksi löytyi kaksi pitkälti yli nelimetristä kutupesää. Nämä ovat jo kokoluokaltaan sellaisia. joita löytyy tosi isoilta reittivesiltä kuten Kermankoskelta ja Vihonvuonteelta. Kalan pitää olla jo tosi iso että se kaivaa tällaisen montun. Kokoluokka on yli 80cm. Yksi tämän kokoluokan kala osuikin inventoinnissa silmiin, tai ainakin selän paksuus, joka oli yli 20cm, kertoo että tämä taimen oli reilusti yli 80 senttinen.

Suuri laaja kutupesä

Pienemmän kalan tekosia