Oli pakko kokeilla

Läsäkoski rauhoituksen jälkeen
marraskuu 19, 2011
Veden korkeus eri virtaamilla
joulukuu 4, 2011

Oli pakko kokeilla

Vesi     1,5 oC
Virtaama 14m3/s
Norjan syvä matala viskoo Läsällekin aikamoisia puuskia paukuttaen rakennusten peltikattoja. Pilvet liikkuvat nopeasti paljastaen aina silloin tällöin palan vanhaa taivasta. Taitaa tulla ihan mukava, mutta tuulinen päivä…

En malttanut pysyä pois koskelta, vaan sinne veri veti. Viiden kalan kanssa olin kosketuksissa. Veden lämpötilaan nähden ne olivat aika kovavirtaisissa paikoissa. Jotkut jopa jahtasivat perhoa pidemmän matkan takaa niin että ryntäävän kalan aiheuttama aalto näkyi pinnassa selvästi. Neljä niistä sain irrotella pikkustreamerista. Eivät olleet mitään kovin suuria. Pisin siinä 40cm kantturoilla, mutta kaikki olivat todella hyväkuntoisia. Olisi varmaan pitänyt käyttää suurempaa streameria, että se viides, joka rempaisi siimat sormistani, olisi jäänyt koukkuun. Ehkä jälleen oli parempi näin koska – ei ne saadut kalat vaan ne karkuun päässeet jäävät mieleen ja muistoihin.

Nollaamattomien tapahtumien muisto on juuri se voima joka jaksaa ajaa yhä uudestaan joelle.