Sumukorento 2012 ennakointia

Ottakaa esimerkkiä Hentisestä
joulukuu 18, 2011
Läsäkoski 2012 luvat myynnissä
joulukuu 23, 2011

Sumukorento 2012 ennakointia

Vesi 0,5 oC
Virtaama 16,7 m3/s

Harmaata, sateista ja keli on surkea. Silti meni muutama ämpärillinen soraa paljaille paikoille. Poikasalueiden luominen ja parantaminen saa odottaa myöhempään kevääseen.

Viimeaikaisista märistä keleistä johtuen vettä on hyvin. Läsäkosken vitaama on 4,3 m3/s mediaania suurempi. Mätimunia ja niiden selviämistä silmälläpitäen suojaavaa vettä näyttää olevan riittävästi kylmimmän ajan yli.
Tänä vuonna, 2011, Läsäkoskella sumukorento aikaan virtaama oli vain reilusta 5 m3/s reiluun 6 m3/s. Tämän ajankohdan mediaani on 7 m3/s. Vesi oli siis alakantissa, mutta kalastus oli kohtuu hyvää silloinkin.
Ennuste tulevaa Läsäkosken hankikorri aikaa silmällä pitäen on erittäin positiivinen. Vettä tullee olemaan viitisen kuutiota enemmän mediaanivirtaamaan nähden. Kun virtaama on 11,5 m3/s löytyy taimenille paremmin suojapaikkoja sumukorento alueilta kuin matalalla vedellä. Kalat levittäytyvät laajemmalle alueelle joten yksi väsytys ei “ruveta” paikkoja niin pahasti kuin matalalla vedellä. Silti kahlaaminen on helppoa. Luvat 2012 tulevat myyntiin jouluviikolla.

Läsäkosken Kuupooli 17.12.2011

Näkymä Myllysillan alta Myllypooliin
Alakoski kahluukiellon alarajan merkit