Sumukorento tilanne vko1/2012

Jouluntoivotuksia
joulukuu 23, 2011
Lasakoski February Red in week 01/2012
tammikuu 7, 2012

Sumukorento tilanne vko1/2012

Kävin potkaisemassa pohjaa. Oikeistaan minulla oli vain saappaat jalassa, joten en päässyt puolta metriä kauemmaksi rannasta. Olisin halunnut hieman paremmin koluta rantasaraikon juuria, mutta en viitsinyt tällä kertaa pukea kahlureita päälle.
Läsäkoski tunnetaan hyvänä sumaripaikkana, joten uteliaisuus hyönteisfaunan tutkimiseen oli suuri.  Halusin selvittää mikä on Läsäkoskella sumukorento tilanne tammikuussa.
Paikka missä näytteen otin, on Läsäkosken saunasuvannon alapää Pohjoisväylän niskalla.
Vesi on korkealla, joten pääsin vain yksiltä jalansijoilta törkkimään haavilla rantaheinikon juurakoita. Tällaisesta paikasta olen aikaisemmin löytänyt korreja.
Haaviin sain muutamia paakkuja lahoavaa lehti- ja korsiainesta. En alkanut tutkimaan pikkupakkasessa tarkemmin mitä paakut sisältäisivät, vaan kaadoin haavilliset sankoon joka tuli suunnilleen puolilleen “lehtimössöä”.
Sisällä kaadoin saaliin vadille ja aloin perkaamaan sitä. Olipa hyvin korreja. Normaalisti tällaisella koukkimisella saa kymmenkunta korria mutta nyt niitä oli nelisenkymmentä. Tämä kyllä lupailee hyviä hankikorri hätsinkejä, mikäli olosuhteissa ei tapahdu mitään dramaattista.

Korri poikineen, tai oikeistaan sisaruksineen