Laukauksia verannalta

Shooting swans from my verandah
tammikuu 18, 2012
February Red Nymph
helmikuu 4, 2012

Laukauksia verannalta

Pakkasta 6 astetta. Lunta, untuvapalloja, sataa äänettömästi, kuin hidastetussa liikkeessä muodostaen hassuja hattuja talventörröttäjille. Maahan sitä on kertynyt jo melkein kymmenen senttiä. Tumma vesi nielaisee untuvat hiljaa uumeniinsa ja jatkaa verkkaisesti virraten kohti Puulaa.
Ylävirrasta kuuluu vaimeaa kaakatusta, kuin keskustelua. Äkkiä, aivan edessäni on laulujoutsenperhe. Vanhemmat ja neljä poikasta. Valuvat virtaa hiljalleen alas samalla ruokaillen. Ovatpa suuria näin läheltä katsoen. Otan hiljaa kameran ja nappaan muutaman kuvan. Äkkiä valppaus kasvaa vanhempien havaitessa läsnäoloni. Kamera pitää sen verran ääntä, että se kuuluu hyvin viidentoista metrin päähän. Kaulat korkeina ja taakseen vilkuillen linnut siirtyvät majesteetillisen rauhallisesti kauemmaksi. Myöhemmin, sinisen hetken viimeisessä kajossa ne palasivat Pölhönsaaren jääkannelle mökin eteen yöpymään. Olipa aivan mahtava talvipäivä.