Nelisen viikkoa vielä

Ota nyt näistäkin selvää…
maaliskuu 2, 2012
The first February Red in 2012 discovered
maaliskuu 11, 2012

Nelisen viikkoa vielä

Maaliskuun loppupuolella Läsäkosken sumukorennot alkavat liikehtiä. Parhaat hätsingit ovat maali-huhtikuun vaihteessa. Kuten “sumariaikaan” kalastavat tietävät, vaikuttaa sää olennaisesti kalastuksen onnistumiseen. Monen asian loksahtaessa kohdalleen kalastus on todella hienoa ja eksoottista valkeiden hankien keskellä. Miettikääpä, pinturikalastusta hitaasti lipuvassa sileässä virrassa, jonka pinnalta taimen hakee saaliinsa  -juuri niin kuin Henry’s Forkissa montanassa. Keväisten valkoisten hankien reunustamassa tummassa virrassa taimen head’n tail piirtyy ikuisesti perhostelijan mieleen.
Vielä kannattaa tutkailla löytyykö vapaita lupia suosikkikoskellesi. Läsällä vapaata on jonkin verran. Kannattaa soitella.
Vesitilanne on todella hyvä.  Virtaama on tällä hetkellä noin 16m3/s ja ennusteiden mukaa tulee laskemaan 13m3/s “sumarihuippuun. Tuon ajankohdan mediaani on 8 kuution paikkeilla. Vettä ei ole tulvaksi. Päinvastoin sitä on juuri sopivasti että kaloille on useita paikkoja normaalia enemmän, joissa ne voivat vaania pinnalla räpiköiviä sumukorentoja. Kevät tulee, aurinko lämmittää ja lumi jo sulaa.