Donnii, eka sumukorento 2012 bongattu

The first February Red in 2012 discovered
maaliskuu 11, 2012
Hungry Trout, Pleased Fishermen
maaliskuu 17, 2012

Donnii, eka sumukorento 2012 bongattu

Että osasinkin olla väärässä. Viikko sitten arvelin sumarien ilmestyvän muutaman viikon päästä. Olisi pitänyt älytä luottaa laskutikkuun, eikä mennä vanhojen kalenterien mukaan. Oikeastaan minua varoitettiin että sumarit saattavat ilmaantua tänä vuonna normaalia aikaisemmin. Tähän olisi syynä lämpöinen syksy ja alkutalvi. Näyttää se astepäivälukujen lämpösumma pitävän hyvin paikkansa hyönteisten ja kalojenkin kuoriutumisen ajankohdan määrityksessä. 
Tänään 11. Maaliskuuta toljotin ikkunasta kohti Pölhönsaarta aamukahvia juodessani. Aina yhtä rauhoittavaa veden virtaamista ihaillesani jouduin äkkiä hieraisemaan silmiäni kun huomasin ikkunalasilla taapertavan aikuisen sumarin. Ovatpa penteleet aikaisessa.
Myöhemmin päivällä minulla oli aikaa mennä tarkemmin tarkastelemaan korri-invaasion laajuutta. No, eipä vielä hätää hyvät kalamiehet, sillä en löytänyt kuin kolme jo värinsä tummentanutta aikuista. Mutta nämä ovat tunnustelijoita ja niitä seuraa etujoukot ja heti niiden jälkeen tulevat pääjoukot. Trafiikki kestää oman aikansa ja alkaa sitten pikkuhiljaa hiipumaan jälkijoukkojen myötä.
Tänään oli Läsällä keväinen päivä. Aurinko lämmitti iltapäivällä mukavasti ja lämpötilan ollessa reilusti plussan puolella hanget kutistuivat silmissä. Lunta toki vielä on, mutta ennusteiden mukaan sulaminen jatkuu vauhdilla tulevana viikkona.
Lumi tosiaan suli oksilta ja tipat ropisivat rantaveden pintaan muodostaen laajenevien renkaiden ristikkäisiä verkkoja. Jokin poikkeama tässä muotojen kakofoniassa sai minut tuijottamaan pidenpään rantalepän oksien alle. Päävirta tulee Willa Lohen edessä aivan rantaa hipoen. No nyt se näkyi selvemmin – ilmiselvästi kala haki jotain juuri pinnan alta jättäen pinnalle selvät pyörteet hiljalleen vaimenemaan. Aivan selvä kala! Jonkun aikaa pintaa vahtiessani näin kauempana alavirrassa toisen pintajäljen.
Tällä viikolla voisi jo hyvin aloittaa kauden. Jos aikoo sumarikalaan niin Läsällä on vielä tilaa.