Onpas korrit viisaita

Onpas taimenet hölmöjä
maaliskuu 18, 2012
Soutaa huopaa…
huhtikuu 7, 2012

Onpas korrit viisaita

Viime päivien säät eivät ole suosineet perhokalastajia. Kylmä koillistuuli on vienyt terän korrien kuoriutumiselta. Vielä viime viikon puolessa välissä korreja kömpi tuhansia pitkin valkoisena kimaltelevia rantahankia.  Lämpöä oli parhaimmillaan kuusi, seitsemän astetta. Kaloja tuli tasaisesti, neljästä kuuteen aluetta kohti.
Nyt on toisin. Juuri ennen viikonloppua sää muuttui tosi kylmäksi. Varsianinen kuoriutuminen alkoi hiipua korrien aistittua kelin viilenemisen. Tuuli oli todella hyytävää, mutta siinä oli hyvää se että kohmeiset korrit putosivat veden pinnalle aiheuttaen “feikkihätsinkiä”.  Taimenet aistivat myös veden viilenemisen ja ne alkoivat hiljalleen passivoitumaan. Kylmän tuulen kohmettamat pinnalla räpiköivät korrit innostivat kuitenkin muutamia kaloja silloin tällöin pintomaan niin että kalastajien mielenkiinto puuhaan säilyi. Kaloja saatiin muutamia per alue, mutta vaikeaa se oli. Kaikkiaan korri taimenia on saatu noin kolmisemkymmentä, niistä noin puolen ollessa yli 50 cm pituisia. 
Merkille pantavaa oli se että kelin vilennyttyä kuoriutuminen alkoi hiipua. Vielä ei ole kuitenkaan kohdattu pääkuoriutumista. Tämä takatalven saapuminen lykkää sitä päivillä, parhaimmillaan viikoilla eteenpäin. Suuri hätsinki on vielä tulossa ja Willa taimenessa on vielä pääsiäisen jälkeisellä viikolla tilaa.
Ei lainkaan tyhmiä nuo sumarit. Kun kelit kylmenivät alkoivat ne joukolla tunkea Willa Lohen ja Willa Taimenen ikkunanpuitteiden väliin lämmittelemään. Niitä piti oikein alkaa siivoamaan sieltä pois. Niitä alkoi jo tulla jopa kartanonkin ikkunanraoista sisään. Ei lainkaan tyhmää…