Ruoskitaan joutsenia

Soutaa huopaa…
huhtikuu 7, 2012
Lashing swans
huhtikuu 13, 2012

Ruoskitaan joutsenia

Järvet ovat vielä jäässä vaikka vettä jo kasaantuu suuriksi lammikoiksi sen päälle. Sulia ei ole paljon ja lintujen muutto on täydessä käynnissä. Telkkiä, sorsia ja joutsenia 34 meidän niskasuvannossa. Sumareita kuoriutuu tasaiseen tahtiin ja niitä kompii suuret joukot hankien päällä. Pulmusparvet saavat niistä kelpo aterian matkallaan. Trafiikkia alkaa olla niin paljon ettei sekaan kohta mahdu.

Vesi on lämmennyt asteeseen. Taimenet tuikkivat sumukorentoja pinnalta jo suhteellisen säännöllisesti. Vaikka luulisi että niiden jallittaminen olisi helppoa niin voin kertoa ettei ole. Ovat alkaneet tarkkailla ruokaansa ja valikoivat tarkasti mitä maistelevat. Vähän epäilyttävää palaa käydään huulilla upottamassa. Vieläpä niin taitavasti, että tartuttaja on yleensä pahasti myöhässä, heitot kun ovat pitkiä ja siimaan jää paljon löysää. Välillä hakevat aivan pinnan alta jotain näkymätöntä. Välillä vedetään komeasti hed’n tailia, aivan lähelläkin. Kutkuttavaa. Ruoskitaan taas joutsenia. Saadaan välillä siinä taimenia.

Whoppaa!

Hei, onko joku nähnyt niitä korreja…

Kiitos Pasille kuvista.