Salakkaa lautoittain
kesäkuu 14, 2012
Onkohan kaikki lohestamassa?
heinäkuu 16, 2012

Hyviä ovat…

Lihanleikkaajaa siteeraten “Hyviä ovat – Ingen fosfaattia”. Läsän termeille muunnettuna “Ahneita ovat – Ingen salakaa”. Vaikka lausahduksesta poiketen salakkastreameri maistuikin oksensivat taimenet haaviin pieniä ahvenia. Taimenilla on näköjään käynnissä kunnon tankkaus. Kalat ovat lihavia ja panevat tarmokkaasti hanttiin.
Olipa hyvä setti 48, 51, 55 ja 58 tunnin sisään. Kismittämään jäi hieman se kala joka kiinni tartuttuaan kolusi poolin joka nurkan ja kiventakuisen. Yritti vaihtaa poolia ylävirtaan. Pitkään pelattiin. Lopuksi, niin kuin usein, haavia niskasta irroittaessani ja sitä kalan alle työntäessäni sen käytti kokoaan hyväkseen ja majesteetillisesti vaihtoi poolia. Onnekseen tai epäonnekseni se valitsi reitin hakojen ja juurien välistä. Siima kesti, mutta ryteikön takana hetken votmuiltuaan se rapsahti väkäsettömästä koukusta irti. En ole pahoillani, sillä parhaat muistot syntyvät karkuun päässeistä kaloista. Sitä paitsi, ei se olisi haaviin mahtunutkaan.