Hitaanoloinen kesä.

Onkohan kaikki lohestamassa?
heinäkuu 16, 2012
Streamerkalastajan kulta-aika – nyt!
heinäkuu 27, 2012

Hitaanoloinen kesä.

Alkukesän lämpimien jälkeen kesän meno on hitusen laantunut. Silloin oli vielä huoli siitä miten veden lämpö ja määrä tulisi riittämään myöhemmin kesällä. Normaalit kesäolosuhteet yleensä karkottavat perhostelijat koskilta. Tämä on jossain määrin ymmärettävää kun kalastus muuttuu haastellisemmaksi. Kun tinseli ei enää toimi niin voi tulla mieleen ettei koskessa ole enää kalaa.
Sateiden ja viileiden kelien myötä vesitilanne on pysynyt itseasiassa hyvänä. Veden lämpötila liikkuu toistaiseksi 18 ja 21 asteen välillä riippuen päivästä. Taimenet ovat yhä aktiivisia. Niitä löytää heti kuohujen alta tai hieman niiden takaa.
Viileiden ilmojen myötä Läsäkosken pohjalta löytyy vielä paljon kuoriutumattomia vesiperhosia. Siiviläsirvikkäiden pupat alkavat olla valmiita ja niiden kuoriutumista voi odottaa päivänä minä hyvänsä. Koskisirvikkäiden pupat ovat vielä tulollaan – ehkä viikon parin sisällä. Kummankin heimon larvoja löytyy runsaasti.
Vapaata kalastus- sekä majoitustilaa löytyy ja kannattaa muistaa että kuluvan päivän lupia voi ostaa hintaan 45€. Olemme kokeiluluontoisesti lanseeranneet opiskelijapudjettiin sopivan luvan 15:00-01:00 tai 01:00-12:00 ajoille hintaan 25€
Läsäkoski ei kärsi korkeasta vedestä vaan se säilyy aina hyvin ja helposti kalastettavana. Vesitilanteen voi tarkistaa oikean menun linkistä.

Pienellä kouraisulla siivilä- ja koskisirvikkään pupia.