Streamerkalastajan kulta-aika – nyt!

Hitaanoloinen kesä.
heinäkuu 20, 2012
Taimenta ja kanttarellia
elokuu 13, 2012

Streamerkalastajan kulta-aika – nyt!

Vedet pysyttelevät korkealla. Vesiperhosia ja päikkäreitä lentelee runsaasti vetten yllä. Niiden kuoriutuminen jakaantuu laajemmalle vesipinnalle kuin normaalisti, eikä kalat tunnu varsinaisesti ainakaan täällä Läsäkoskella oikein aktivoituvan tästä. Tietysti ja toisaalta tilanteen ollessa tällainen koskisirvikkään pupien kuoriutumisalustat vähenevät veden peittäessä osan niistä. Tämänhän luulisi johtavan pupakeskittymään muutamille sopiville pintakiville. Ne ovat vielä tulossa!
“Rhyacopupahätsinkiä” odotellessa joki on mitä mainioimmassa kunnossa streamerkalastukseen. Ne kalastajat jotka huomaavat korkean veden suoman mahdollisuuden tavallisesta kesäkalastuksesta poikkeavaan streamerkalastukseen kokevat mieleenpainuvia taisteluita itsensä runsaan kalaravinnon myötä lihavaan kuntoon syöneidetä taimenia väsytellessä.
Toimivia perhoja ovat olleet mm. suuret keltamahaiset Ahven Spuddlerit sekä miksei runsaasti kimalletta sisältävät ahvenjäljitelmät. Streamerin voi sitoa kookkaaksi, vaikkapa putkeen, kunha muistaa pitää koukkukoon kakkosena tai sitä pienempänä.
Kuohuissa oleskelevat taimenet voi saada iskemään kun vetää ison perhon alavirrasta niiden yli ja kun niin tapahtuu on meno kovaa. Lupia löytyy vielä myös tälle viikonlopulle. Tämän päivän luvista kannattaa soittaa pehtoorille.
Ohessa Mikon muutama hieno kala.