Taimenta ja kanttarellia

Streamerkalastajan kulta-aika – nyt!
heinäkuu 27, 2012
Pupia ja munivia aikuisia
elokuu 15, 2012

Taimenta ja kanttarellia

Vettä virtaa vieläkin hitusen yli 17 kuutiota sekunnissa. Vesiperhosia pörräilee virran yllä. Aina silloin tällöin näkyy kala nappaavan pinnasta syötävää. Innostuin näkemisestäni ja panin Konraadin peliin ja ei aikaakaan kun virran reunasta nappasi pulska nelikymppinen. Nyt on hyvä ajankohta pinturikalastukseen ja kaloja koskessa on hyvin.
Suurimmat taimenet ovat vieläkin kuohujen alla. Kuohussa viistätetty streameri saa suuremman taimenen pinnan helposti katkeamaan. Otti on yleensä mieleenpainuva lihavan kalan hypätessä perhon perään. Pulskan taimenen silhuetti valkoista kuohua vasten jää varmasti mieleen.
Tälle viikolle solunar lupailee hyvää syöntiä. Nyt kannattaa lähteä kalaan, vaikkapa Läsäkoskelle. Viikolla löytyy hyvin tilaa.

Komea kolli, 56cm/3,2kg