Pupia ja munivia aikuisia

Taimenta ja kanttarellia
elokuu 13, 2012
Mitä tapahtuukaan yön pimeydessä
elokuu 16, 2012

Pupia ja munivia aikuisia

Keli on ihanteellinen kalastusta silmällä pitäen. Kalat räiskivät illalla pupia ja munimaan sukeltavia vesiperhosia jahdatessa. Oli oikeastaan sama miten pupaa uitti, vapaasti kelluttamalla, viistättämällä alavirtaan tai ylävirtaan, aina useimmiten joku tavoitteli sitä. Koskisirvikkään kirkkaanvihreä väri oli laukaiseva tekijä. Muut värit houkuttivat vähemmän. Riitti kun perho vilisti aivan pintakalvossa.
Myöhemmin aivan hämärän rajalla huomasin aikuisten koskisirvien sukeltelevan munimaan. Olisi pitänyt yrittää vielä perinteisellä levysiipisellä uppoperholla. Kokeilkoon sitä joku muu.
Menossa oleva lämpöinen jakso antaa hyvän mahdollisuuden onnistua hyönteisjäljitemällä kalastuksessa. Kalat ovat voimakkaita ja innoissaan pupien perässä täällä Läsäkoskella. Tilaa on hyvin ja Alakoskien alue on vielä tarkemmin katsastamatta.