Kuudennentoista päivän kutupuuhat.

Mating games of brown trout
lokakuu 20, 2012
Hyydän, häädän hyydön
joulukuu 5, 2012

Kuudennentoista päivän kutupuuhat.

Läsällä kalastettiin syyskuun loppuun. Kalastus oli hyvää joskin isot kalat pysyivät irti perhoista.
Tilastoihin palaan myöhemmin.
Veden lämpö alkoi lokakuuhun vaihdettaessa lähestymään kymmentä astetta. Pitkään pysyttiinkin siinä ja vaikka muutama varsin kylmä päivä koettiin, ei se paljonkaan vaikuttanut veden lämpötilaan. Muutamia pienempiä kuoppia alettiin kaivaa 10. päivän tienoilla, mutta varsinaiset kutupuuhat alkoivat 14.10.. Silloin veden pinta alkoi liikahdella siihen malliin että kollit varmaankin pyrkivät varailemaan parhaimmille paikoille ilmestyneitä narttuja. Taimenen kutu oli alkanut.
No, kiistaahan siitä tulee kuten kuvasta näkyy. Sainpahan videot laitettua kohtuullisen hyvään paikkaan. Sääli että kakkoskamerassa ei ollut “blurfixiä”, mutta eiköhän ykkösenkin matsku ole kohtuullisen vangitsevaa. Malttakaa katsoa kokonaan sillä meno on kovaa ja matkalla syntyy yllättäviä käänteitä.

Läsällä kalastettiin syyskuun loppuun. Kalastus oli hyvää joskin isot kalat pysyivät irti perhoista.
Tilastoihin palaan myöhemmin.
Veden lämpö alkoi lokakuuhun vaihdettaessa lähestymään kymmentä astetta. Pitkään pysyttiinkin siinä ja vaikka muutama varsin kylmä päivä koettiin, ei se paljonkaan vaikuttanut veden lämpötilaan. Muutamia pienempiä kuoppia alettiin kaivaa 10. päivän tienoilla, mutta varsinaiset kutupuuhat alkoivat 14.10.. Silloin veden pinta alkoi liikahdella siihen malliin että kollit varmaankin pyrkivät varailemaan parhaimmille paikoille ilmestyneitä narttuja. Taimenen kutu oli alkanut.
No, kiistaahan siitä tulee kuten kuvasta näkyy. Sainpahan videot laitettua kohtuullisen hyvään paikkaan. Sääli että kakkoskamerassa ei ollut “blurfixiä”, mutta eiköhän ykkösenkin matsku ole kohtuullisen vangitsevaa. Malttakaa katsoa kokonaan sillä meno on kovaa ja matkalla syntyy yllättäviä käänteitä.