Saas nähdä milloin sumari hätsinki tänä vuonna alkaa.

Sumukorentoaika lähestyy
maaliskuu 14, 2013
Läsäkosken kalastus aloitettu
maaliskuu 22, 2013

Saas nähdä milloin sumari hätsinki tänä vuonna alkaa.

Tänä vuonna sumari aikaan vettä virtaa Läsäkoskessa vähemmän kuin 2012. Ei merkittävästi, mutta kuitenkin vähemmän. Viime vuonna virtaama oli 13,7 mutta nyt 12m3/s. Virtaus on rauhallisempi ja Pölhönsaaren huopeessa aavistuksen verran enemmän ohutta jääkantta. Se toki sulaa heti kun lämpötila edes hieman nousee.
Jokimaisema on poikkeuksellisen hieno. Hyydön aikaan joulukuussa vesi käväisi todella korkealla. Samoin jäät, jotka jäivät komeiksi hatuiksi kivien päälle. Sumari kalastus tulee tapahtumaan nyt komeassa maisemassa, joten ainakin Läsäkoskella kannattaa ottaa kamera mukaan.

Ensimmäiset kalat saatiin viime vuonna näihin aikoihin. Itse asiassa 18.3. ja pinturilla. Ensimmäiset asiakkaat saapuvat viikonloppuna. Toivottavasti säät lämpenevät hieman, että siimankäsittely olisi helppoa. Kalojen tulo oli tasaista ja esimerkiksi 21.3.oli hyvä saalispäivä. Jännityksellä odotan miten kalastus tulee kehittymään tänä vuonna. Viime vuonna Läsäkoski oli yksi parhaista, jollei peräti paras sumaripaikka saalismäärän mukaan.
Ennakkotietona kerron että muutamia päivälupia tulee myyntiin. Kannattaa seurata etusivun “Ajankohtaista” palstaa josta päiväluvat on helppo bongata.

IMG_1374
Alasuvannon hyväkuntoinen, hieman laihahko 52:nenThis year there is less water in the river. Not much but less anyway. Last yeat the flow was 13,7m3/s and now it is 12m3/s. It is flowing moore peacefully and therefore there is a hint moore ice cower on the countercurrent of Pölhönsaari. It sure will smelt right after when its getting a bit warmer.

The scenery is exceptionally beautiful.

There is moore to come…