Läsäkosken kalastus aloitettu

Saas nähdä milloin sumari hätsinki tänä vuonna alkaa.
maaliskuu 17, 2013
Nyt ne ovat täällä, sumarit nimittäin.
maaliskuu 23, 2013

Läsäkosken kalastus aloitettu

Kaksi arktisia luonnonvoimia vastaan pelottomasti taistellutta kalastaja oli kokeilemassa eilen taitojaan Läsällä. Onhan sumarikausi aluillaan. Kalastus oli haasteellista, mutta olosuhteet viimasta huolimatta olivat melko tyydyttävät. Kun aurinko paistoi, ei vaparenkaat kummemmin jäätyneet. Lämpötila saattoi jopa käydä plussalla. Pienet nymfit eivät saaneet taimenia vielä kiinnostumaan. Johtunee varmaan siitä, ettei korritkaan vielä vesimaailmassa suuremmin liikuskele, vaan odottavat hitusen lämpimämpää keliä. Alku on siis viimevuotisesta siirtynyt koska -12 tähän aikaan oli saatu jo lukuisia taimenia. Tämä taas tarkoittaa intensiivisempää kuoriutumista kun se alkaa. Kuoriutumisen alkaminen saattaa olla tosi lähellä, sillä vaikka sää on kylmä, on se samaan aikaan aurinkoinen. Tämähän tarkoittaa että jokiluonnossa löytyy ”lokosia” painanteita ja muita paikkoja, missä olosuhteet voivat helposti olla sellaiset että kuoriutuminen voisi alkaa.
Kaverit siirtyivät loppupäivästä, ehkä hitusen liian myöhään, streamereihin. Niillä kumpikin saivat tuntuman kaloihin, mutta minkä kokoisiin jäi vielä salaisuuksien verhoihin. Tapahtumia siis oli, eli siellä taimenet valmistuvat tahollaan vuoden ensimmäisiin hätsinkeihin.
Varaustilanne näkyy sivulla Varaaminen

Kummallakin koskella on viikonloppuna tilaa. Ainakin sunnuntaiksi on ennustettu kohtuullista keliä. Puhelin käteen ja soittamaan minulle jos mieli halajaa Läsäkoskelle kalaan. 0400401628Two guys, fearlessly fighting against cold arctic nature, tested their fishing gills yesterday at Läsäkoski. Why not, isn’t it time of FebReds. Fishing was challenging but despite of cold wind the environment was reasonably satisfying. Under direct sunlight the rod rings did not freeze. Actually the temperature might have popped above zero.
Small nymph flies didn’t attract trout yet. Maybe the reason is cold water because stonefly nymphs suffer from that too. I’m sure they wait the temperature to rise a bit to get them activated. It is obvious that the beginning of the hatch has delayed. Last year at this time there were already several trout caught. This all means that the coming February Red hatch has to be intense. The start of the hatch may be closer than one could believe. Even in freezing temperatures there are micro climates near the water surface where exists environment suitable for hatching.
In the late afternoon guys switched to streamers. This may happened a bit too late. They both had strikes on streamers but so gentele that none of them was properly hooked.
OK. There were happenings that prove that trout are there, preparing to be ready for one of the most prolific hatches of the year, the February Red hatch.
The booking situation shows on page http://www.lasakoski.fi/varaukset?lang=en

There are rods available for the coming weekend. If your hand is twitchin like in striking mode grab the phone and make a healing call on +0400401628