Tänään oli jo parempi päivä

Nyt ne ovat täällä, sumarit nimittäin.
maaliskuu 23, 2013
Korrituhon jälkeen uutta pukkaa
maaliskuu 31, 2013

Tänään oli jo parempi päivä

Eilen säätiedotus lupasi hyvää korrikalastuspäivää tänne Etelä-Savoon. Hyvä sää jäi haaveeksi. Päivä oli enimmäkseen pilvinen. Ajoittain aurinko pilkisti pilvien raoista. Taitaa korreilla olla kova kuoriutumispaine koska auringon säteiden osuessa veden pintaan alkoi tapahtua. Nyt virran pinnalla lepatteli useita sumareita joita ajoittain vinhastikin puhaltanut tuuli retuutti kortteikosta ajeeseen.

Taimenilta kestää yleensä muutamia päiviä ennen kuin ne huomaavat pinnassa räpiköivien otusten olevan ruokaa.  Taitaa olla niin, että jos korrit ovat kiihdyttäneet aikatauluaan, niin samoin ovat taimenetkin. Tänään syötiin pinnasta monessa paikassa. Muutama kala saatiinkin pintaperhoilla, mutta useimmat kuitenkin vielä useimmat mustalla nymfillä.

Saalis oli ”ihan hyvä” suurempien kalojen antaessa vielä odottaa. Yksi kuitenkin, kookas, nähtiin arvokkaasti ruokailemassa Noposen mutkan niskalla. Tilastossa on nyt eilisen 45 kalan lisäksi 37+37+42+45+45+48 kalat. Noposen mutkan kala jäi vielä pintomaan sinne.

Uusi ryhmä saapui myöhään iltapäivällä tänne.  Autosta ylös noustuaan alkoi hurja viittilöinti virralle. Eivät kaverit meinanneet housuissaan pysyä kun kolme taimenta pintoi viiden aikaan aivan Willa Lohen edessä mutta kuitenkin hieman alavirtaan.

IMG_3233