Mikon rapsa Läsältä 5.6.2013

Jari Iltakalassa
toukokuu 22, 2013
Päivälupia Myynnissä
kesäkuu 18, 2013

Mikon rapsa Läsältä 5.6.2013

“Streamerkausi on nyt parhaimmillaan ja Läsäkoski tarjoaa mainiot mahdollisuudet isompien taimenien kalastukseen. Pikkukalaa on hyvin koko koskialueella ja niin on myös taimenia, jotka ovat viimeviikkoina ahtaneet itsensä täyteen koskeen noussutta salakkaa. Varovaiset taimenet ovat jo nähneet lukuisia hopeatinseleitä, joten juonikas perhomies valitsee streameriksi vähäkimalteisemman salakkajäljitelmän tai ahvenjäljitelmän. Hämäräaikaan isohko musta hahmostreameri antaa tasaisesti kalaa ja aamu-usvassa on syytä muistaa myös valkoiset maraboustreamerit.

Muutaman päivän kalastuslomailusessio tarjosi kahteen mieheen reilut parikymmentä mittataimenta, joista puolet ylitti 50 cm pituuden. Suurin yksilö venytti mitan 60 senttiin ja joukossa oli useampi muukin vähintään 55 cm taimen. Parhaat ottiajat olivat streamereiden osalta illalla klo 20-23 ja aamulla 03-07.Illalla kello 23 aikoihin streameriotti hiljeni asteittain kalojen kiinnostuessa enemmän koskessa vilistävistä ja poikkeuksellisen lämpökauden aktivoimista vesiperhosen pupista. Osaavalle pupakalastajalle onkin nyt luvassa herkullisia hetkiä lämpimässä kesäyössä…”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mkp