Päivälupia Myynnissä
kesäkuu 18, 2013
Tonin rapsa 30.6. Läsäkoskelta
heinäkuu 2, 2013

Puparikasta heinäkuuta.

Läsäkoski on kauneimmillaan. Veden lämpö nousee ajoittain yli kahdenkymmenen asteen, mutta pääosin se pyöriskelee kahdenkympin pinnassa. Kaloja se ei suuremmin näytä vaivaavan, joskin niiden aktiivisuus painottuu iltatunteihin. Kaloja väsytellessä kuvatessa on syytä pitää taimen vedessä eikä nostella sitä pinnan yläpuolelle kuin muutamaksi sekunniksi, jos se on välttämätöntä.

Suurin osa Läsäkosken vesiperhosista on vielä kuoriutumatta. Larvat, joita on todella runsaasti, vilistelevät vielä vapaana. Näitä aikoja ne alkavat pikkuhiljaa etsiskellä sopivaa koteloitumispaikkaa. Silloin ne ovat alttiina joutumaan ajeeseen ja taimenet kyllä huomaavat sen. Parhaillaan on siis hienoa ja laadukasta kalastusta hyönteisjäljitelmillä, niin larva-, pupa- kuin likosiipijäljitelmillä ja sitä kestää aina elokuun puoleen väliin asti. Perukkeissa ei tarvita painoja joten kalastus on nautinnollista. Nyt siis punnitaan parhaan perhokalastuksen osaajien taitoja. Tilaa löytyy kohtuullisen hyvin ja päivälupia on myynnissä myös viikonloppuna, ainakin 12. Ja 13.7.

Matti Huitila vetää pupasidonta ja –kalastuskurssin 19-21.7. mikäli osallistujia on vähintään viisi. Hinta per osallistuja on 220€ sisältäen majoituksen, kalastuksen, kaksi ateriaa, Sidontamateriaalit perhojen sidontaan. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet annan myöhemmin.  Kyselyt 0400 401 628.

Oli muuten ihmeellinen valo. Sitten alkoikin jyristeleen. Sitten sataan. Sitten pusero kastui ja vaikka sade oli lämmintä niin se ei tuntunut kauhean kivalta. Vaikka kaloja pomppi oli paras terä kalastusasenteesta kadonnut.

absurdi-valo

larvat1

larvat2