Tonin rapsa 30.6. Läsäkoskelta

Puparikasta heinäkuuta.
heinäkuu 1, 2013
13-14.7. Hääviikonloppu
heinäkuu 9, 2013

Tonin rapsa 30.6. Läsäkoskelta

Tulimme 27..6. Timon kanssa Läsäkoskelle nautiskelemaan mukavista puitteista, ilman mitään kiireitä ja paineita. Juttelimme,saunoimme ja uimme rauhassa ennen illan koitoksia.

Ensimmäinen ilta meni minulla steamereitä kokeillessa ja sain jonkun pyörähdyksenkin. Jatkoin kalastustani Myllyuomassa klo 22.35. Katsoin sillan yläpuolelle koskelle, missä näin Timon vavan notkuvan. Nostin iloisesti peukkua Timolle ja jatkoin kalastustani. Taas pian käänsin katseeni Timoon ja sama jatkui ja nostin peukkuni ylös.  Kolmatta kertaa Timoon päin vilkaistuani oli minun lähdettävä tarkistamaan tilanne. Paikalle saapuessani oli väsytys vielä käynnissä. Pian haavissa oli nätti, 43 senttimetrinen taimen. Timo kertoi aivan mahdottoman syönnin olevan päällä. Chenillepupilla oli hyvä otti, kun sitä viisti aivan veden pinnassa. Syönnin vielä ollessa päällä, nopeasti pupa kiinni ja sen rasvaus.

Timolle oli aikaisemmin näyttäytynyt 55 senttimetrinen taimen, josta hän minulle herrasmiehenä vihjasi ja antoi minulle luvan yrittää pyydystämistä; olihan hän lyhyen ajan sisällä vapauttanut jo kuusi taimenta.

Illan edetessä vesiperhosten kuoriutuminen hiljeni, minkä mukana loppui lähes kokonaan myös taimenen syönti. Myöhästyin parhaasta syönnin ajankohdasta kalastettuani Myllyuomassa.  Sain illan mittaan kuitenkin muutamia kaloja, jotka eivät kuitenkaan olleet mitallisia. Reissun edetessä koukutin kuitenkin useampia mitallisia taimenia. Kuoriutumisalueella sillan yläpuolella täsmäaseina lämpöisessä vedessä toimivat parhaiten Caddis- ja Chenillepupat sekä pienet surffit. Matilta kannattaa kysyä paikoista ja perhoista lämpöiseen veteen, jottei tule turhia niin sanottuja h-hetkiä..

021[1]

022-(2)[1]

018-(2)[1]