Häät jälleen Läsäkosken kartanolla
heinäkuu 26, 2013
Ilmiö
heinäkuu 27, 2013

Sledgehammer

Koukku Kamasan B410 #10-14
Lanka Vaalean ruskea
Siipi Vaalean ruskea tai kerman värinen poly-yarn
Huntu Vaalean ruskea Antron Yarn
Takaruumis esim. Oliivi Hare Antron (eri sävyjä)
Häkilä Ruskea kukko vaaleahko
Eturuumis Suklaanruskea jänis

Sidonta
Koukku pohjustetaan sidontalangalla. Noin 2mm koukun silmän taakse kiinnitetään siipimateriaali. Sitä sidotaan alusrungoksi Klinkhämerin tapaan. Siihen mistä koukun lanka alkaa kaartua kiinnitetään antron kimppu joka levitetään koukun varren ympäri jotta huntu saadaan sidottua tasaiseksi. Kiinnitetään kimppua hieman mutkakohdasta alaspäin. Dupataan alusta ja lopusta suippeneva kimppu takaruumista varten ja kierretään se takaruumiiksi noin millin päähän siiven kiinnityskohdasta. Muodostetaan huntu ja sidotaan se huolellisesti kiinni. Loput Antronin ylimäärän voi leikata pois tai muodostaa osaksi siipitupsua. Kiinnitetään häkilä tyvestään siipikimpun etupuolelle ja nostetaan se siipeä vasten pystyyn odottamaan. Dupataan tummanruskeaa jänöä ja aletaan sen kiertäminen silmästä taaksepäin edeten aina hunnun kiinnityskohdan päälle ja siitä takaisin siiven taakse sen juureen. Sidotaan laskuvarjohäkilää 4-5 kierrosta ja kiinnitetään se. Viedään sidontalanka yhdellä kierroksella koukun silmään ja päätetään sidos.

2013-07-21-19.03.53