Sledgehammer
heinäkuu 26, 2013
Siellä ne ovat, taimenet!
syyskuu 8, 2013

Ilmiö


Mistä sait? Sain Myllypoolista. Tällaisista keskusteluista alkaa ilmiö joka vahvistuu kesän mittaan eri kalastuskohteissa. Ilmiöllä on taipumus jopa vahvistua vuosien varrella. Moni hieno suomalainen kalastuskohde ”kärsii” tästä ilmiöstä.

Voi aiheesta kysyä mikä meitä kalamiehiä oikein vaivaa kun meidän pitää ängetä kalastamaan aina samoja paikkoja. Yleensä vielä samoja joita myös muut kalastavat. Missä on se etsimis- ja kokeilunhalu joka meidän ollessa nuoria johti raivaamaan tien pusikon läpi uusille ennen kalastamattomille paikoille.

En tarkoita että jokirannan jokainen ryteikkö tulisi valloittaa uuden spotin löytämisen toivossa. Helpompaa ja jopa järkevämpää on kalastaa tasaisesti koko kalastusaluetta, ainakin sieltä minne pääsy on helpohkoa. Kuten monesti, rauhoittuneiden paikkojen kalastaminen palkitsee. Saaliskokemukset vain kasvavat etenkin vaikeammissa olosuhteissa kuten lämpimällä kelillä.

Tämä tuli jälleen kerran todistettua täällä Läsällä. Ryhmä rauhallisempia perhokalastajia viitsi kalastaa huolellisesti sekä Pohjoisväylää että Eteläväylää jättäen kovemman kalastuspaineen alla olevan Kuningasväylän kalastamisen vähemmälle. Tuloksena oli muistiin painuvia kokemuksia.

Mitenköhän tuo viitsiminen ja rauhallisuus jakaantuu kalamiesten keskuudessa. Kulkeekohan se vavan iskun tahdissa. Nämä herrat kalastivat bambu- ja lasikuituvavoilla. Liittyyköhän vapamateriaalin valinta sen aikakauden kalastuskulttuurin omaksumiseen jolloin ei vielä ollut kiirettä eikä suorituspaineita. Onkohan tästä vielä muutakin hyötyä? Sopii miettiä että kaksinkertaistaakohan tämä mahdollisesti myös nautinnon määrän.

Suhtautumista palkitsevaan perhokalastukseen voi lähestyä mainiosti Läsäkoskella. Kummallakin koskella on tasaisesti vesiperhoshätsinkejä. Iso- ja putkisirvikkäiden kuoriutumisaika on juuri nyt käsillä. Nyt kannattaa soittaa päivälupien perään, sillä niitä on myynnissä melkein päivittäin. Puh 0400 401 628

Kuvat 26.7.2013
tunnelmaa
Eteläväylän tunnelmaakorkean-profiilin-taimen
Korkean profiilin taimen61cm
Eteläväylän 61cmWhere did you get? I got it in the Mill Pool. Such discussions will start a phenomenon, which will be confirmed during the summer in various fishing locations. This phenomenon has a tendency to firm up over the years. Many great fishing destinations ‘suffer’ from this phenomenon.

It can be asked, for a reason, what is wrong with us, the fishermen, when we have to the fish always the same spots as others do? Generally the very same places, which are fished by others. Where is the willingness to explore the stream that led younger us to carve our way trough bushes to find unspoiled spots?

I don´t mean that every riverside tangle should be conquered in the hope of finding a new spot. Easier and even more sense is to fish evenly throughout the fishing area, at least from where access there is fairly easy.
Often fishing calmed places is rewarding. Even better, this will increase your hookups specially during challenging conditions such as in hot weather.

This was once again proven here in Läsäkoski. Group of experienced fly fishermen had patient to fish carefully, North Branch and South Branch, leaving the more fished King Branch for less priority. Well, the result was memorable experiences again.

I wonder how bothering on and the tranquility are divided among fishermen. Is it going with the rod stroke rate? These gentlemen were fishing with bamboo and glass fiber rods. Is it so that the choice of rod material effects the adaption of fishing culture of the era when there were no rush and no pressure to perform? I wonder if this even more rewarding? Think that this might also double the amount of pleasure.

Here in Läsäkoski it is possible to approach rewarding fly-fishing. Both rapids have steadily hatches of caddis flies. Big grey and brown caddis flies are hatching is just now. Now is the right time to call after the date tickets, as they are for sale almost daily basis. Tel: +358 400 401 628

Photos 26/07/2013
atmosphere
South Branch atmosphere
free
high-profile-trout
The high-profile trout
free
61cm
South Branch 61cm