Läsäskosken uudet kalastusjärjestelyt

Taimen ottaa hyppäämällä perhoon
syyskuu 24, 2013
No Mutta Mitä Sieltä Löytyy?
marraskuu 27, 2013

Läsäskosken uudet kalastusjärjestelyt

Etelä-Suomen tunnetuimmassa villien suurtaimenen kalastuspaikassa, Mikkelin kupeessa sijaitsevassa Läsäkoskessa, kalastusjärjestelyt muuttuvat erittäin mielenkiintoisella tavalla.

Koko 4,2 km koskialue kalastetaan kaudella 2014 ainoastaan yhdellä luvalla. Kalastettavaa aluetta on enemmän kuin missään vastaavassa kalastuskohteessa. Etelä- ja Keski-Suomessa!

Uudessa kalastusjärjestelyssä majoitus tapahtuu Willa Taimenessa. Majoituspaketti on 6 henkilölle ja se sisältää heille kalastusoikeuden koko Läsäkosken Kartanon koskialueella. Pakettiin sisältyy majoituksen lisäksi rantasaunan käyttöoikeus sekä kalastusoikeus.
Aikaisemmin Keskikoskien pakettiin liitetty Willa Lohi vuokrataan jatkossa pääasiassa mökkikäyttöön, mutta on myös varattavissa kalastajien käyttöön varaustilanteen mukaan.

Majoituspaketin hinta Primetime –aikana 450€/6hlö/vrk ja muuna aikana 360€/6hlö/vrk. Lisävapoja pakettiin, voi tiedustella pehtoorilta. Seuroille on varattu 5 viikonloppua erikoishintaan 500€/vrk/10hlö.

Willa Taimen sijaitsee Läsäkosken Kartanon kalastusalueen keskiosassa Saarikosken rannalla.  Majoituspaikasta on helppoa liikkua koskelle joko jalan tai autolla. Willa Taimenessa on 2 kahden hengen makuuhuonetta, 2 kolmen hengen makuuhuonetta, suuri tupakeittiö ja suihku/WC. Keittiö on täysin varusteltu. Puulämmitteinen sauna on remontoitu ja se sijaitsee virran rannalla. Saunassa on löylyhuoneen ja pesuhuoneen lisäksi tunnelmallinen takkahuone.
2014 kauden uutuutena Willa Taimenessa on Fisherman’s room, joka sijaitsee viereisessä rakennuksessa. Sieltä löytyy kuivatuslaitteet kahluuvälineille ja tila, jossa voi kätevästi vaihtaa varusteet.

Mikäli vuorokausi on vapaa, myydään silloin vuorokausilupaa vain kalastukseen. Hinta on silloin 50€/hlö ja lupia myydään enintään 8 kpl vuorokautta kohden. Luvat myydään Läsäkosken kartanolta ilman ennakkovarausta.

Läsäkoskella koetut hienot kokemukset ovat lisänneet ryhmien sekä varsinkin yritysasiakkaiden kiinnostusta kalastustapahtumiin. Tuotteita kehitellään jatkuvasti ja asiakkaalle paketit räätälöidään tarpeiden mukaan. Kokonaisuuteen voi liittää helposti ruokailut, koulutus –ja opaspalvelut sekä muut kalastuspalvelut.

Läsäkosken kalastuskurssit olivat menneellä kaudella erittäin suosittuja ja saivat erittäin hyvää palautetta. Läsäkoskella järjestetään erilaisia kalastuskursseja alkavan harrastajan peruskurssista aina syventäviin erikoiskursseihin sekä isä-poika leireihin. Naisia ei ole unohdettu, vaan heillekin on tulossa kurssi. Läsäkosken kurssien opettajat ovat tunnustettuja ja taitavia kalamiehiä ja oppaita.  Kurssit ja leirit ovat nähtävissä ”netissä” ja myös varattavissa sieltä.

Kauden 2014 paketteja myydään jo! Helpoiten Läsäkosken tuotteet pystyy varaamaan suoraan kalastuskohteen verkkosivuilta www.lasakoski.fi/varaaminen. Lisätiedustelut ja ryhmäpaketit tai yritysmyyntipaketit sekä seurapaketit kannattaa kysyä ja varata suoraan kalastusisäntä Matti Huitilalta 0400-401628 tai matti.huitila@lasakoski.fi

Matti Huitila 10.11.2013For fishing in Lasakoski rapids, total lenght of 4,2 km, you need only one license in 2014. Läsäkoski offers more than any other fishing destination in Southern and Middle Finland.

The fishing package includes accommodation in lodge Willa Taimen and six rods. Also sauna is included in the package.

Willa Taimen is located in the middle part of Lasakoski fishing area on the shore of Saarikoski. It is easy to move around by walking or by car. In Willa Taimen there are 2 bedrooms with 2 beds and 2 bedrooms with three beds, a big kitchen with dinner table and full set of dishes, dush and WC.